Skip to main content

Kalender 2023 ten voordele van Belgian Pug Dog Club Welfare

Beste leden, mopsenvrienden, 

U kan vanaf nu onze exclusieve kalender bestellen!
Prijs in voorverkoop en of besteld tot 02-10-2022 = € 10 (Nadien € 12)

U kan uw bestelde kalenders afhalen tijdens onze najaarswandeling op 18-09-2022 of tijdens onze Rasspeciale met CAC op 02-10-2022.

Wil u onze kalender graag thuis ontvangen? Dat kan mits betaling van verpakking- en verzendkosten. Naar België € 6 / Naar buitenland € 11

Bestellen kan bij Sammy Baert = Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / +3252422498

Bestelling en betaling gelijktijdig aub via BPDC Welfare IBAN: BE79 0682 1729 0333 BIC: GKCCBEBB

Met dank bij voorbaat
Belgian Pug Dog Club Welfare

Welfare oproepen

Vraag naar opvanggezinnen!
Een aantal keer per jaar worden wij als BPDC opgeroepen om voor een mopsje een nieuwe thuis te zoeken.  Het ene jaar al wat vaker dan het andere.  De omstandigheden zijn ook telkens anders.  Soms kan het te herplaatste mopsje gewoon bij zijn gezin blijven tot we een geschikte kandidate vinden.  Dat is uiteraard ideaal want zo moet het mopsje zich niet meerdere malen aanpassen en kan het gewoon van het ene gezin naar het nieuwe gezin. Maar soms moet het te herplaatste mopsje dringend weg. Gelukkig gebeurt dit niet zo vaak, maar het gebeurt.  Het kan ook al eens gebeuren dat ze met twee zijn.  In dat geval staan wij als BPDC steeds klaar om deze mopsjes op te vangen.  Momenteel gaan deze mopsjes altijd in opvang bij Mary Lindekens en haar gezin, en zij ontvangt ze altijd met open armen, maar we zouden het veiliger vinden moesten we een paar extra opvanggezinnen beschikbaar hebben in geval van nood.  Een mopsje in nood opvangen voor een paar dagen of een paar weken kan een heel dankbare taak zijn.  De dankbaarheid staat in de oogjes van deze mopsjes geschreven.  Voor ons is het ook een manier om het mopsje beter te leren kennen en zodoende een geschikter gezin te vinden.  Hebt u interesse om u als opvanggezin op te geven of hebt u hierover graag nog wat extra informatie, neem dan zeker contact op met Mary Lindekens, onze welfare verantwoordelijke via email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon op 0472 97 87 44.

Welfare giften
De meeste mopsjes die door de BPDC herplaatst worden moeten bij de dierenarts langsgaan.  Soms gewoon voor een check-up, soms voor hun jaarlijkse vaccinatie, soms al eens voor meer diepgaande onderzoeken met betrekking tot hun gezondheidstoestand.  Dit heeft uiteraard een prijskaartje en de BPDC heeft nog nooit de zorgen aan een mopsje ontzegd. Indien u onze mopsjes in nood wil steunen, zijn giften steeds welkom op ons welfare-rekeningnummer: IBAN: BE79 0682 1729 0333 BIC: GKCCBEBB.

Kent u een mopsje in nood
Indien u weet heeft van een mopsje dat herplaatst dient te worden, wees dan zeker niet verlegen om ons hierover te contacteren of om de gegevens van de BPDC door te geven. Indien u zelf meer informatie wenst over de adoptie van een mopshond kan u contact opnemen met Mary Lindekens via email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op het nummer 0472 97 87 44.

Wat is Welfare?

Sinds de stichting van de BPDC in november 1983 is er ook een Welfare afdeling aanwezig in de club die zich bezighoudt met de herplaatsing van Mopshonden in nood.

Anno 2007 zien we dat de Mopshond steeds meer gekozen wordt als ideale gezinshond, wat ze dan ook zijn. Hoe populairder de Mopshond wordt, hoe meer Mopshonden leven in een gezin, hoe meer we jammer genoeg ook te maken krijgen met mensen die om bepaalde redenen niet meer willen/kunnen zorgen voor hun trouwe vriend. Het zijn dan ook deze Mopshonden die wij trachten te helpen door ze te herplaatsen en er voor te zorgen dat ze in een liefdevol gezin worden ontvangen en daar de nodige verzorging, liefde en aandacht krijgen.Tot nu toe is dit al aardig gelukt en we zullen ook in de toekomst ons 100% blijven inzetten voor de Mopshonden in nood.

De werking van de Welfare afdeling.

Personen die zich aanmelden om een Mops via de BPDC te adopteren komen op een ‘wachtlijst’ te staan. Hiervoor dient men een informatieformulier in te vullen waar gevraagd wordt om de nodige gegevens in te vullen omtrent de gezinssituatie en wensen met betrekking tot het Mopshondje zelf (geslacht, kleur, e.d.).Van zodra de BPDC weet heeft van een Mopshondje dat een nieuwe thuis zoekt, wordt er aan de hand van de informatieformulieren contact opgenomen met de personen die zich hebben aangemeld.Wanneer de kandidaat adoptieouders een Mops geadopteerd hebben, zullen zij op regelmatige basis gecontacteerd worden door de verantwoordelijke van de Welfare om te horen hoe het met het Mopsje gaat en zo nodig begeleiding te geven bij eventuele problemen, ook kunnen zij uiteraard zoals elk lid bij elk bestuurslid terecht met vragen.

Een typische eigenschap van de adoptiemopsjes is dat zij u enorm dankbaar zijn en dit uiten ze op verschillende manieren.Uiteraard zijn er in het begin van de adoptie enkele punten waar toch rekening mee moet gehouden worden.U moet er rekening mee houden dat deze Mopshonden uit hun vertrouwde omgeving worden weggerukt en helemaal niet weten wat er allemaal gebeurt en dit kan in het begin aanleiding geven tot kleine probleempjes, zoals: verlatingsangst, afbakening van het territorium, conflicten tussen de reuen,... Maar deze probleempjes verdwijnen wel zodra de Mops weet en beseft dat waar hij nu is, zijn (nieuwe) thuis is.

De adoptie van een mopsje in nood is volledig gratis. De BPDC vraagt enkel aan de adoptanten om lid te worden en te blijven van de club.Dit kleine bedrag dat het lidgeld bedraagt, weegt niet op tegen de onvoorwaardelijke liefde en dankbaarheid die zo'n mopsje teruggeeft.Ook mag een geadopteerd mopsje NOOIT doorverkocht, weggegeven enz. worden. Ook fokken kan met deze geadopteerde mopsen niet ! Kan men door om het even welke reden niet meer voor de geadopteerde mops zorgen, dan moet men terug contact opnemen met de BPDC. Deze zorgen dan wel voor weer een nieuwe thuis.

Indien u onze mopsjes in nood wil steunen, zijn giften steeds welkom op ons
welfare-rekeningnummer : 068-2172903-33

IBAN : BE79 0682 1729 0333 BIC : GKCCBEBB

Wees ook niet verlegen indien je een mopsje weet die ter adoptie beschikbaar is/komt om ons te contacteren. Indien u zelf meer informatie wenst over de adoptie van een Mopshond kan u contact opnemen met:

Mary Lindekens
Bruyère Abbée 30
1390 Grez-Doiceau
België
Tel: +32 (0)10/84.60.70
Fax: +32 (0)10/84.60.70
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.