Wat is Welfare?

Sinds de stichting van de BPDC in november 1983 is er ook een Welfare afdeling aanwezig in de club die zich bezighoudt met de herplaatsing van Mopshonden in nood.

Anno 2007 zien we dat de Mopshond steeds meer gekozen wordt als ideale gezinshond, wat ze dan ook zijn. Hoe populairder de Mopshond wordt, hoe meer Mopshonden leven in een gezin, hoe meer we jammer genoeg ook te maken krijgen met mensen die om bepaalde redenen niet meer willen/kunnen zorgen voor hun trouwe vriend. Het zijn dan ook deze Mopshonden die wij trachten te helpen door ze te herplaatsen en er voor te zorgen dat ze in een liefdevol gezin worden ontvangen en daar de nodige verzorging, liefde en aandacht krijgen.Tot nu toe is dit al aardig gelukt en we zullen ook in de toekomst ons 100% blijven inzetten voor de Mopshonden in nood.

De werking van de Welfare afdeling.

Personen die zich aanmelden om een Mops via de BPDC te adopteren komen op een ‘wachtlijst’ te staan. Hiervoor dient men een informatieformulier in te vullen waar gevraagd wordt om de nodige gegevens in te vullen omtrent de gezinssituatie en wensen met betrekking tot het Mopshondje zelf (geslacht, kleur, e.d.).Van zodra de BPDC weet heeft van een Mopshondje dat een nieuwe thuis zoekt, wordt er aan de hand van de informatieformulieren contact opgenomen met de personen die zich hebben aangemeld.Wanneer de kandidaat adoptieouders een Mops geadopteerd hebben, zullen zij op regelmatige basis gecontacteerd worden door de verantwoordelijke van de Welfare om te horen hoe het met het Mopsje gaat en zo nodig begeleiding te geven bij eventuele problemen, ook kunnen zij uiteraard zoals elk lid bij elk bestuurslid terecht met vragen.

Een typische eigenschap van de adoptiemopsjes is dat zij u enorm dankbaar zijn en dit uiten ze op verschillende manieren.Uiteraard zijn er in het begin van de adoptie enkele punten waar toch rekening mee moet gehouden worden.U moet er rekening mee houden dat deze Mopshonden uit hun vertrouwde omgeving worden weggerukt en helemaal niet weten wat er allemaal gebeurt en dit kan in het begin aanleiding geven tot kleine probleempjes, zoals: verlatingsangst, afbakening van het territorium, conflicten tussen de reuen,... Maar deze probleempjes verdwijnen wel zodra de Mops weet en beseft dat waar hij nu is, zijn (nieuwe) thuis is.

De adoptie van een mopsje in nood is volledig gratis. De BPDC vraagt enkel aan de adoptanten om lid te worden en te blijven van de club.Dit kleine bedrag dat het lidgeld bedraagt, weegt niet op tegen de onvoorwaardelijke liefde en dankbaarheid die zo'n mopsje teruggeeft.Ook mag een geadopteerd mopsje NOOIT doorverkocht, weggegeven enz. worden. Ook fokken kan met deze geadopteerde mopsen niet ! Kan men door om het even welke reden niet meer voor de geadopteerde mops zorgen, dan moet men terug contact opnemen met de BPDC. Deze zorgen dan wel voor weer een nieuwe thuis.

Indien u onze mopsjes in nood wil steunen, zijn giften steeds welkom op ons
welfare-rekeningnummer : 068-2172903-33

IBAN : BE79 0682 1729 0333 BIC : GKCCBEBB

Wees ook niet verlegen indien je een mopsje weet die ter adoptie beschikbaar is/komt om ons te contacteren. Indien u zelf meer informatie wenst over de adoptie van een Mopshond kan u contact opnemen met:

Mary Lindekens
Bruyère Abbée 30
1390 Grez-Doiceau
België
Tel: +32 (0)10/84.60.70
Fax: +32 (0)10/84.60.70
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook

Pets for Live (BOAS test)

© Belgian Pug Dog Club , realisatie Mopslaan.nl / Monique's Webdesign 2020